Intro

We zijn genomineerd voor maar liefst vier Zoosite Awards! Daar zijn we natuurlijk apetrots op en we hopen dat jij dat ook bent. Breng je stem uit op Zoosite.nl en maak kans op vrijkaarten voor verschillende dierenparken.

Lees meer

Apenheul is genomineerd in vier categorieën:

  • Mooiste Dierentuin van de Benelux
  • Leukste geboorte
  • Leukste aanwinst
  • B.R.U.L. Award
Mooiste Dierentuin van de Benelux

De award voor mooiste dierentuin is bedoeld voor dierentuinen die in de ogen van bezoekers het meest complete dagje dierentuin bieden.  Van horeca tot mooie verblijven, van speelplekken tot inrichting en natuurlijk alle bijzondere, mooie, leuke en fascinerende dieren… Alles telt mee voor deze award. 

Leukste Geboorte

In 2011 vond er een ware geboortegolf plaats bij onze gorilla’s. Reden genoeg om Apenheul te nomineren voor deze award. Want vijf gorillababy’s die in een jaar geboren worden, dat is een record! 

Leukste aanwinst

Je vindt ze nergens anders buiten Azië in een dierentuin behalve in Apenheul: neusapen. In 2011 arriveerden ze in ons park vanuit Singapore. Ze zijn wonderlijk en uniek. Hun opvallende uiterlijk, met hun dikke buik en grote neus, spreekt zeker tot je verbeelding. Het is dus niet alleen de leukste aanwinst, maar ook de meest bijzondere.

B.R.U.L.

Zoosite Awards heeft de Bijzondere Redactieprijs voor een Uitbreiding met Leeuwen (B.R.U.L.) Award in het leven geroepen. En hoewel je het niet zou zeggen, ook Apenheul heeft iets met leeuwen: de leeuwenstaartmakaak! 

Billy, de leider van onze leeuwstaartmakaken, onderging in 2007 een oogoperatie. Billy lijdt aan diabetes en was daardoor blind geworden. Maar dat weerhield hem er niet van de leider van de groep te zijn. Toch moest er iets gebeuren en dus werd op 16 december Billy met succes geopereerd. Tot de dag van vandaag leidt hij de leeuwstaartmakakengroep van Apenheul en komt braaf zijn dagelijkse insuline spuitje halen bij de verzorgers.

Breng je stem uit!

Kunnen wij op jouw stem rekenen? Breng deze dan voor 12 april uit op Zoosite.nl en maak bovendien kan op leuke prijzen.

De stemperiode is inmiddels afgelopen. Binnenkort volgt de uitslag.