Intro

Wethouder Prinsen heeft op 24 juni onze zonnecarport officieel in gebruik genomen. De 416 zonnepanelen zorgen ervoor dat De St@art volledig van eigen energie kan worden voorzien. Ons duurzaam ondernemen is tevens beloond met de Golden Green Key!

KiesZon

Afgelopen winter werden op onze dienstparkeerplaats twee nieuwe carports gebouwd met daarop een zonnestroom-installatie. Voor de bouw van het dak is € 500.000,- subsidie van het rijk beschikbaar gesteld en hebben we een contract afgesloten met KiesZon, de dochtermaatschappij van Greenchoice en International Solar.

Grootste zonnecarport

De zonnecarport is de grootste in Nederland die speciaal voor dit doel is gebouwd. Het is een logische aanvulling op De St@art. Het gebouw is CO2-neutraal door o.a. het gebruik van natuurlijke materialen, het ontwerp van het gebouw en de manier waarop het wordt verwarmd en gekoeld.

Maar er is nog steeds energie nodig om de warmte en koude rond te pompen en voor de mensen die er werken. Met de nieuwe zonnepanelen vervangen we de groene stroom van het elektriciteitsnet door onze eigen zonne-energie.

Green Key

We zetten ons met hart en ziel in voor apen en hun leefgebieden. Natuurbehoud staat hoog in het vaandel en duurzaam ondernemen is een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering. Zo gebruiken we groene energie, groen gas, FSC-hout en in onze horeca zetten we grote stappen naar een natuur- en diervriendelijk assortiment.

Bovendien compenseren we alle 10 miljoen autokilometers van onze bezoekers. Green Key, het internationale duurzaamheidskeurmerk, beloonde ons daarom eind 2012 met het hoogste niveau: goud. En daar zijn we apetrots op!