Intro

Pest op school is een ernstig probleem, maar niemand lijkt er de oplossing voor te hebben. Daarom is het volgens de trainers van Apemanagement ® tijd voor een benadering vanuit een ander perspectief. En dus tijd voor een training in Apenheul.

Lees meer

Pestgedrag zien we ook bij apen en het blijkt een sterk natuurlijke basis en functie te hebben. Daarom komt Apemanagement ® met een workshop, speciaal voor leerkrachten, en het boek ‘Pestkop-Apenkop’. Het gedrag van de apen in Apenheul helpt deelnemers om op een andere manier naar pesten te kijken en een mogelijke opening te bieden voor nieuwe oplossingen.

Pesten op school

Honderden kinderen kunnen niet naar school omdat de ouders en de school het pesten niet kunnen stoppen. Mensen houden levenslange trauma’s over aan het pesten op school. Des te verwondelijker is het dat er nauwelijks onderzoek is gedaan naar oorzaken van pesten bij mensen. Maar dit onderzoek is wel gedaan bij apen!

Pestkop-Apenkop

Reden genoeg om op elke mogelijke manier te kijken hoe je pestgedrag kunt verminderen en beïnvloeden. Vanaf september bieden Apemanagement ® en Apenheul samen de workshops aan voor leerkrachten. Tijdens de workshop leren ze op een andere manier kijken naar pesten, maar ook kritisch naar hun eigen rol daarin en hun gedrag. 

Lees meer

Tijdens de workshop worden de apen geobserveerd en ontdekken leerkrachten op welke wijze kennis en ervaringen uit de biologie en dierentuinen kunnen bijdragen aan de aanpak van het pesten op school.

Pilotworkshop

Op woensdag 26 september 2012 organiseert Apemanagement samen met Apenheul de pilotworkshop voor leerkrachten. Aanvang is om 14.00 uur. Aanmelden kan via info@apemanagement.nl, meer informatie is te vinden op www.apemanagement.nl. Deze complete middag, inclusief workshop, entree Apenheul, rondleiding en boek, wordt eenmalig aangeboden voor € 15,-. Deze dag vormt de start van de nieuwe workshop “Pestkop Apenkop” die Apenheul in samenwerking met Apemanagement aanbiedt voor groepen.

Omroep MAX heeft in Studio MAX Live aandacht besteed aan de workshop. Klik hier om de uitzending te bekijken.