Intro

Het gaat goed met de wolapenbaby die op 9 december werd geboren. Voor zijn moeder is dit kleintje, een jongetje, haar eerste. Het kereltje heeft ook een naam gekregen: Pedrito, vernoemd naar een Peruaanse bekende van Apenheul.

Trots

Met de Europese populatie wolapen in dierentuinen gaat het helaas niet zo goed; er worden maar weinig wolapen geboren. Ook zorgt de moeder goed voor Pedrito. De dierverzorgers zijn dus erg trots op haar.

Voor het eerst naar buiten

Wolaapje Pedrito gaat al een beetje mee-eten met de pot. Ook begint hij al voorzichtigjes zijn veilige moeder te verlaten om met een jonge soortgenoot te spelen. Maar hij was niet zo’n held toen hij voor het eerst mee naar buiten op hun apeneiland mocht. Hij hield zijn moeder heel stevig vast!

Pedrito is vernoemd naar een jongetje uit een familie betrokken bij het koffieproject van Apenheul in Peru. Medewerkers van Apenheul hebben Pedrito een aantal keer ontmoet en dragen hem een warm hart toe.

Speelmaatje?

Bij de Apenheulse wolapen is er nog een vrouwtje zwanger. Wederom heel bijzonder en spannend! Zeker omdat zij, met een zoon, pas afgelopen winter vanuit een Engelse dierentuin naar het Apeldoornse dierenpark is gekomen. Met de afnemende wolaappopulatie zijn verhuizingen tussen dierentuinen een zeldzaamheid.

De afgelopen tijd hebben de nieuwkomers kennisgemaakt met de andere wolapen en nu komt de tijd dat ze de eilanden kunnen ontdekken. Dit vrouwtje is eind april uitgerekend.