Intro

Orang-oetan Willie is op maandag 21 juli tegen het einde van de middag op transport gegaan naar Chester Zoo in het Verenigd Koninkrijk. Dit was een aanbeveling van het Europese fokprogramma van orang-oetans.

Wangplaten

Willie is met 12 jaar een bijna volwassen man. In Chester Zoo wordt hij de fokman en gaat hij hopelijk mooie wangplaten ontwikkelen. Dat was in Apenheul niet mogelijk, omdat hier al twee wangplaatmannen zijn: Amos en Kevin. In Chester Zoo krijgt Willie alle kans om zich te ontwikkelen en zich voort te planten.

Moederskindje

Willie is erg gehecht aan zijn moeder Radja. Nu blijven orang-oetans ook in het wild lang bij hun moeder, maar het was hoog tijd voor Willie om ‘uit huis te gaan’. Hij heeft de afgelopen maanden daarom regelmatig tijd bij andere orang-oetans doorgebracht, in plaats van bij zijn moeder. Zo is hij goed voorbereid op zijn verhuizing.

Bekend gezicht

Een van de verzorgers van Willie is met hem meegereisd naar Chester Zoo en blijft daar een paar dagen. Zo kan Willie met een bekend gezicht wennen aan zijn nieuwe verblijf. Ook kunnen de verzorgers dan informatie uitwisselen, zodat de overgang zo gladjes mogelijk verloopt.