Intro

Apenheul doet dit jaar voor het eerst mee aan het weekend van de wetenschap. Er vinden regelmatig  onderzoeken plaats in Apenheul. Logisch, want onderzoek is een belangrijk onderdeel van een dierentuin en een primatenpark kom je niet zo vaak tegen. Maar, hoe onderzoek je iets bij apen?

Observeren

Die vraag wordt beantwoordt op zaterdag 4 oktober. Dan is er een studente gedragsbiologie aanwezig in Apenheul, in het kader van het weekend van de wetenschap. Veel onderzoek naar apengedrag vindt plaats door middel van kijken. Niet zomaar kijken natuurlijk, maar observeren. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je, dat wat jij ziet en opmerkt, goed wordt vastgelegd en ook echt gebruikt kan worden?

Sociale status

Daar zijn speciale methodes voor. Kom tussen 13.00 en 16.00 uur naar Apenheul, dan kun je van alles leren over onderzoek naar sociale gedragingen bij de berberapen. Die zijn namelijk vaak heel druk bezig met het verhogen van hun sociale status. Bijvoorbeeld door lekker te vlooien, of door met een van de jonge kinderen rond te lopen.

Welkom

Je hoeft je voor deze activiteit niet aan te melden. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben je op 4 oktober van harte welkom bij het berberapengebied. Daar staat een onderzoeker klaar die je van alles over wetenschap, onderzoek én berberapen kan vertellen.

Lees meer

Wvdw Logo