Intro

Schuilt er in jou een echte wetenschapper? Ontdek het zelf tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 7 en zondag 8 oktober in Apenheul! Wij organiseren dan allemaal leuke activiteiten zodat je álles te weten komt over de apen.

Poep onderzoeken

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is er in Apenheul van alles te doen op het gebied van apenonderzoek en wetenschap. Kom bijvoorbeeld zelf poep onderzoeken! Het klinkt misschien raar, maar van poep kun je meer leren dan je denkt. Ook leuk is de speciale onderzoekerstocht op het Apenboompad. Hier ontdek je de loslopende apen tússen de boomtoppen en leer je ook nog eens een heleboel over hun leefgebied: het tropisch regenwoud.

Net als de apen

Misschien heb je weleens gehoord dat Apenheul regelmatig onderzoek doet naar apen. Bijvoorbeeld om meer over hun gedrag te leren. Zo onderzoeken we momenteel de emoties van orang-oetans en bonobo’s. Eén van de onderzoekers vertelt je hier meer over tijdens het Weekend van de Wetenschap. 

Lees meer

Bovendien mag jij zelf meewerken aan ditzelfde onderzoek als dat de bonobo’s en orang-oetans hebben gedaan! Deze activiteit vind plaats bij het binnenverblijf van de bonobo’s.

Natuurbehoud

Wist je ook dat Apenheul veel doet voor de apen in het wild? Veel soortgenoten van de apen die je in Apenheul ontmoet, worden in het wild namelijk met uitsterven bedreigd. Tijdens het Weekend van de Wetenschap vertellen onze gidsen wat het Apenheul Natuurbehoudfonds doet om de apen in het wild te beschermen én wat jij kunt doen om te helpen! Je kunt bij ze terecht tussen 11.00 en 13.00 uur of tussen 13.00 en 15.00 uur in het Madagaskargebied. Bovendien mag je zelf een mooie apenbutton maken. De opbrengst hiervan gaat naar de apen in het wild!