Intro

Er valt heel wat te leren in Apenheul. En tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober doen we daar nog een schepje bovenop... een schepje poep!

Drollen-onderzoek

Kinderen mogen tijdens het Weekend van de Wetenschap poep onderzoeken. Want apen-drollen kunnen veel vertellen over de dieren, zoals hun eetgedrag en hun leefwijze. Aan de hand van leuke onderzoekjes krijg je als echte wetenschapper antwoord op al je (poep)vragen.

Rondleidingen

Tijdens het weekend kan je ook deelnemen aan mini-rondleidingen. Samen met een gids wandel je door een deel van ons park en luister je naar dierengeluiden en kijk je naar de apen. De gids vertelt je ondertussen hoe je de apen kunt observeren en wat je van hun gedrag kunt leren.

Tijden en locaties

De wetenschappelijke activiteiten vinden op diverse locaties in ons park plaats, op verschillende tijden. Op de dag zelf worden alle activiteiten duidelijk aangegeven op het digitale informatiebord bij de entree van ons park. Zo kan je ter plaatse bepalen welke activiteiten je bij wilt wonen.

Deelname is gratis

Deelname aan de activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap is gratis. Je hebt natuurlijk wel entreekaarten nodig. Die bestel je heel voordelig in onze webwinkel.