Intro
Een groep van 10 jonge ‘Upgraders’ laat op zaterdag 13 juli bezoekers van Apenheul zien hoe makkelijk het is om iets goeds te doen voor de wereld. Samen zoeken ze naar besparingstips om het waterverbruik in ons park terug te dringen.
Lees meer
Voor onze bezoekers, medewerkers en dieren wordt veel water gebruikt. We willen onze bedrijfsvoering, en dus ook het waterverbruik, verduurzamen. De jongeren van het project Upgrade de wereld willen ons daarbij een handje helpen. Als zogenaamde Upgraders trekken zij op 13 juli van 13.00 tot 15.00 uur het park in om samen met bezoekers te speuren naar nieuwe waterbesparingsmogelijkheden.
Wall of Fame

Door het hele park zijn stands opgebouwd waar bezoekers samen met Upgraders in de water(verbruik)wereld van Apenheul duiken. Met alle informatie kunnen de bezoekers dan meedenken over manieren om ons waterverbruik terug te brengen. Aan het eind van de dag kunnen zij al hun tips achterlaten op een grote Wall of Fame. Bovendien krijgen zij van de Upgraders ook tips mee om zuiniger met water om te gaan.

Wat is een upgrade?

Een upgrade is een positieve actie voor een betere wereld, bedacht en uitgevoerd door jongeren. De acties leveren een bijdrage aan één van de millenniumdoelen of aan mensenrechten. De campagne is onderdeel van het jongeren programma Consumptie Verplicht dat zich richt op jongeren in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar die met positieve energie werken aan een betere toekomst. Meer informatie vind je op Upgraden.nu.