Lees meer

Een paar maanden geleden deelden we nog dolblij mee dat supermoeder Sandy weer zwanger was. Helaas was er afgelopen zondag sprake van een vroeggeboorte, de bevalling had zeker twee maanden later plaats moeten vinden.

Oorzaak

Sandy doet het voorlopig even rustig aan en voelt zich nog niet de oude. De oorzaak van de vroeggeboorte is nog niet duidelijk. Het doodgeboren jong wordt onderzocht. Er wordt dan gelijk gekeken wie nu precies de vader was: de jongere wangplaatman Amos of de wat oudere Kevin.

Lees meer

Kevin

Kevin heeft zich, voordat hij naar Apenheul kwam, nog nooit succesvol voortgeplant. Voor het fokprogramma is het erg belangrijk dat hij jongen krijgt. We waren daarom erg blij dat er een kans bestond dat juist deze supermoeder zijn jong zou voortbrengen.

Lees meer

Ook wordt het tijd dat Sandy’s dochters Samboja en Dayang  het moederschap kunnen afkijken, omdat zij de geslachtsrijpe leeftijd naderen.

Helaas heeft het deze keer niet zo mogen zijn. De verzorgers houden Sandy uiteraard goed in de gaten en zorgen goed voor haar. We hopen dat ze helemaal zal herstellen.