Intro

Op 19 oktober beviel orang-oetan Samboja van een dochter. Het gaat erg goed met moeder en kind. In de tussentijd hebben de dierverzorgers nagedacht over een passende naam voor de kleine. En dat is Indah geworden! Dit betekent ‘mooi’ in het Indonesisch.  

Even wennen

Indah is Samboja’s allereerste kind. Voor de kersverse moeder was het in het begin best even wennen om de hele dag zo’n kleintje in de buurt te hebben. Orang-oetankinderen houden zich de eerste maanden goed vast aan hun moeder en drinken melk bij haar. Hun eerste, eigen ‘stapjes’ zetten ze pas als ze een jaar of één zijn. Samboja wordt gelukkig steeds handiger met Indah. Ze is een erg zorgzame moeder. Niet zo gek trouwens, want het goede voorbeeld kreeg ze van haar eigen ‘supermoeder’ Sandy die ook in Apenheul leeft. Sandy heeft Samboja grootgebracht en tegelijkertijd de opvoeding van ‘adoptiekind’ Dayang voor haar rekening genomen.

 

 

 

Rustig aan

Samboja stond altijd bekend als een ondernemende en ondeugende orang-oetan. Het is grappig om te merken dat ze een stuk rustiger is geworden sinds ze moeder is. Vooral de eerste weken na de geboorte deed ze het kalm aan en zat ze alleen met Indah in een verblijf. Inmiddels is de tijd aangebroken dat de eerste orang-oetans bij Samboja op visite mogen. De komende jaren zal Indah van haar moeder leren hoe ze een zelfstandig orang-oetanmeisje moet worden. Een orang-oetanvader, in dit geval Amos, bemoeit zich namelijk niet met de opvoeding. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!