Intro

Onder de noemer ‘Knok voor Gorilla’s’ zamelen we dit jaar geld in voor het Mbeli Bai onderzoeksproject in Congo. Met een bedrag van €40.000,- kan het project, gericht op onderzoek naar laaglandgorilla’s, natuurbescherming en educatie van de lokale bevolking, voorlopig weer vooruit.

10.000 sleutelhangers

We verkopen onder andere sleutelhangers, die de bewoners van het Thomashuis Berg en Bos de afgelopen weken in elkaar hebben geknutseld. Wel 10.000 stuks zijn er door hun handen gegaan! De sleutelhangers zijn voor slechts €2,- te koop bij onze souvenirshop en horecapunten, de opbrengst gaat geheel naar Mbeli Bai.

Afgeleverd

Op woensdag 6 augustus hebben de bewoners van het Thomashuis de laatste doos met sleutelhangers persoonlijk afgeleverd. Frank Rietkerk, onze zoölogisch directeur, heeft de sleutelhangers in ontvangst genomen. Uiteraard met zicht op de gorilla’s.

Elkaar helpen

Thomashuis Berg en Bos is voor  negen mensen met een verstandelijke beperking een gezellige en huiselijke woonomgeving. Apenheul is een van hun favoriete uitjes . Apenheul en het Thomashuis Berg en Bos helpen elkaar waar mogelijk: de bewoners mogen naar Apenheul wanneer ze willen, en verrichten in ruil hand- en span diensten voor ons.