Intro

De bekende bioloog Patrick van Veen staat op 21 november op het podium van onze congreslocatie De St@art. Daar geeft hij de eerste try-out van zijn theatercollege JACHT! over liefde en verleiding. Patrick van Veen is bij het grote publiek bekend van het liefdesexperiment ‘Married At First Sight’ van RTL4. Ook JACHT! gaat over de liefde: de zoektocht naar de ideale partner en wat daarbij te leren valt van de biologie.

 

Liefdescollege

Patrick ontwikkelde zijn populairwetenschappelijke theaterprogramma nadat hij de afgelopen jaren diverse workshops gaf over apen en liefde. Ook in Apenheul! Bovendien leverde hij zijn wetenschappelijke bijdrage aan het tv-programma ‘Married At First Sight’ van RTL4.

Patrick: “Binnen de biologie wordt veel onderzoek gedaan naar de liefde. In 2014 organiseerden we voor het eerst workshops voor singles in Apenheul. Dat was een groot succes, er zijn zelfs liefdesbaby’s uit voortgekomen. Ik zocht naar een manier om de kennis en ervaringen uit deze workshops op een meer toegankelijke manier naar de doelgroep te brengen en voor een breder publiek. Daar past dit theatercollege perfect bij.”

Apen als spiegel

Tijdens het college houdt Patrick zijn toehoorders een spiegel voor als het gaat om liefde en verleiding. Hij begeleidt ze in hun zoektocht naar de perfecte partner op basis van feiten, observaties en de nodige humor. Bovendien worden er een aantal testjes en experimenten bij het publiek uitgevoerd. Ook de apen komen regelmatig voorbij. “Verleiden is ook bij apen een serieuze zaak. Gorillamannen bijvoorbeeld, moeten hard werken om een groep vrouwen over te nemen. Maar ook kleinere apen, zoals berberapen moeten zich van hun beste kant laten zien om aantrekkelijk te zijn voor de ander.”

Praktische informatie

Het theatercollege JACHT! begint om 20.00 uur in congreslocatie De St@art van Apenheul in Apeldoorn (te vinden op de aanlooproute naar Apenheul). De zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via jacht@apemanagement.nl voor € 10,- per stuk.