Intro

Vind jij Apenheul ook het Leukste Uitje van Nederland? Stem op ons en maak kans op een dagje uit voor het hele gezin! Stem hier op Apenheul >>

Leukste Uitje 2019

 

Waarom is Apenheul het Leukste Uitje van Nederland?

We geven je 11 redenen:

 1. Nergens anders spot je zóveel loslopende apen: 15 verschillende soorten, waaronder de nieuwsgierige doodshoofdaapjes!
 2. Het is méér dan een dagje uit: je leert een heleboel over apen. Bijvoorbeeld in onze ‘Gorillawereld’, waar je alles te weten komt over de gorilla’s in Apenheul én in het wild.
 3. Je staat oog in oog met maar liefst 35 verschillende soorten apen. Wie kijkt hier eigenlijk naar wie?
 4. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds beschermen we de apen en hun leefgebied in het wild. Bezoek je Apenheul, dan draag je automatisch je steentje bij.
 5. Je ontmoet de apen van heel dichtbij. Bijvoorbeeld op het metershoge Apenboompad, waar je de apen op ooghoogte ontdekt tússen de boomtoppen.
 6. Wij schenken (h)eerlijke koffie van ons eigen koffieproject in Peru. Drink je een kopje Lazy Monkey koffie, dan bescherm je de zeldzame geelstaartwolaap en zijn leefgebied.
 7. De apen leven in grote, natuurlijke buitenverblijven waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Zo zijn ze op hun mooist om te zien!
 8. Apen vervelen nóóit. Van spelende ringstaartmaki’s tot puzzelende orang-oetans: Apenheul is elke keer anders!
 9. Je bent hier op één van de mooiste natuurplekken van Nederland: een prachtig, groen bos midden op de Veluwe. En het zit ook nog eens boordevol honderden apen!
 10. Hier vind je het grootste gorilla-eiland ter wereld. En met de jonge gorilla’s en andere dieren op dit eiland valt er altijd wel wat te beleven!
 11. Wij zijn dol op apen en laten dat ook weten. Stel maar eens een vraag aan een dierverzorger, je krijgt altijd een uitgebreid antwoord!

Leukste Uitje van Nederland

Ieder jaar organiseert de ANWB de verkiezing ‘Leukste Uitje van Nederland’. Leden en niet-leden kunnen stemmen op hun favoriete uitje. Apenheul is al een aantal keer in de top 3 geëindigd en in 2016 werden we zelfs het Leukste Uitje van Nederland. Help jij ons in 2019 weer die titel te winnen?! Je maakt kans op een dagje uit voor het hele gezin! Stem hier>>