Intro

Apenheul stopt met het houden van neusapen. Maar we blijven deze bijzondere apen in het wild helpen. Help je mee? Koop dan een neusaap-souvenir in onze souvenirshop. De helft van de opbrengst gaat naar de bescherming van neusapen in het wild!

Help de neusapen

Koop je een neusaap-souvenir in de souvenirshop van Apenheul, dan draag jij jouw steentje bij aan de bescherming van neusapen in het wild. De helft van de opbrengst gaat namelijk naar het Kinabatangan project. Dit project richt zich op de bescherming van de dieren rondom de Kinabatangan rivier op Borneo. Hier wordt het leefgebied van onder andere neusapen, orang-oetans en olifanten bedreigd door boskap. Dit is een grote bedreiging voor hun voortbestaan.

Over het project

Via het Apenheul Natuurbehoudfonds steunen wij het Kinabatangan project. Er zijn al goede stappen gezet om de dieren en hun leefgebied te beschermen. 

Lees meer

Zo zijn er lokale boswachters aangesteld die het gebied bewaken. Ook worden geïsoleerde stukken bos met elkaar verbonden door touwbruggen te plaatsen en nieuw bos aan te planten. Maar we zijn er nog niet. Elke bijdrage aan het project is dus van harte welkom!

Niet in Apenheul?

Ben je niet in de buurt van Apenheul om een neusaap-souvenir te kopen, maar wil je het project wel steunen? Dan kun je een donatie overmaken naar rekeningnummer NL46RABO0394060660 o.v.v. Kinabatangan project neusapen.

Meer informatie over de neusapen in Apenheul en het vertrek van de overgebleven neusaap Jeff lees je hier.