Intro

Begin 2011 heeft Apenheul een samenwerkingsovereenkomst met energieleverancier Greenchoice gesloten. Greenchoice investeert in groene speeltoestellen in het park, levert 100% groene energie en uitbreidings-
mogelijkheden van het opwekken van energie worden onderzocht.

Lees meer

Apenheul zet zich met hart en ziel in voor apen en hun leefgebieden. Natuurbehoud staat hoog in het vaandel en duurzaam ondernemen is een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Samen met partijen als Greenchoice geeft Apenheul invulling aan deze strategie. Zo gebruikt Apenheul groene energie, maakt het park zoveel mogelijk gebruik van goed hout met FSC-keurmerk en compenseert het alle autokilometers van bezoekers - zo'n 10 miljoen(!) per jaar - met suikerpalmprojecten in Indonesië. Daarmee is Apenheul CO2 neutraal.

Lees meer

Speeltoestellen en zonnepanelen

De groene speeltoestellen die Greenchoice sponsort, zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn bedoeld om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met duurzame energie. In het park wordt gekeken naar de uitbreiding van de inzet van meer zonnepanelen voor het zelf opwekken van energie.

Lees meer

Greenchoice klanten naar Apenheul

Om dit partnership te vieren vindt er op 9 en 10 april en op 16 en 17 april een Greenchoice en Apenheul-klantenweekend plaats. Alle Greenchoice klanten die zich aanmelden op de Greenchoice website mogen dan voor een gering bedrag de apen en natuur in Apenheul bewonderen.