Intro

In Apenheul heeft zich een bijzondere situatie voorgedaan. Na het overlijden van orang-oetan Karl was het even spannend wie de nieuwe ‘koning’ zou worden. De afgelopen maanden werd dat duidelijk.

Leve de koning!

Orang-oetan Amos heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze roodharige puber is een stoere kerel geworden mét een rode baard! Bovendien is het orang-oetan gebied vernieuwd. Genoeg redenen voor ons om dit op Koningsdag, zaterdag 27 april, te vieren met een Roodharigendag.

Gratis entree

Iedereen met rood haar mag op 27 april 2013 gratis naar Apenheul! Dé gelegenheid om mede-roodharige Amos te ontmoeten. Je rode haar is je entreekaartje voor Apenheul. Aanmelden is dus niet nodig. Familie en vrienden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij kunnen hun entreekaartje mét korting aanschaffen in onze webwinkel

Koning Amos

Orang-oetan Amos, 12 jaar en roodharig, heeft  een hele nieuwe look gekregen. Door de aanwezigheid van zijn voorganger Karl werd deze ontwikkeling onderdrukt. Het overlijden van Karl was voor Amos hét moment om zich te ontpoppen tot een flinke vent. Brede schouders, armen als bielsen en aan okselhaar geen gebrek. Zijn wangen als platen beginnen ook al te groeien… Amos mag met recht ‘koning’ genoemd worden.

Vernieuwd

Roodharig of niet, iedereen is deze dag welkom in het vernieuwde orang-oetan gebied. Vanaf de nieuwe uitkijkpunten zie je de orang-oetans dichterbij dan ooit. Kinderen kunnen er heerlijk spelen of de orang-oetans vanaf een spannend paadje bewonderen.

Geniet van het zicht op de orang-oetan eilanden vanaf het nieuwe horecapunt Sandy’s Corner of de loungeplek in het zonnetje. Dagelijks houden de dierverzorgers een presentatie over deze bijzondere dieren. Genoeg redenen om Apenheul snel te bezoeken. Op 27 april is het orang-oetan gebied vanaf 12.00 uur geopend.