Intro

Op de dag van het kind, 1 juni, is er in Apenheul een berberaap geboren. Moeder Saïda en haar kindje maken het erg goed en zijn al direct te zien voor publiek. In Apenheul zijn de berberapen één van de grootste apen die loslopen tússen de bezoekers.

Nog een aanwinst

Hij zit nog even achter de schermen, maar is binnenkort al te zien voor publiek: de nieuwe berberapen-man Keagan. De geboorte van het kleintje en de komst van deze man gaat voor de nodige reuring in de groep zorgen. De rangorde zal opnieuw bepaald gaan worden.

Onderaan de ladder

Berberapen kennen een duidelijke rangorde, waardoor iedereen zijn plek weet. De komst van nieuwe dieren, in dit geval zowel de baby als de nieuwe man, zal deze rangorde veranderen. In zijn nieuwe groep begint Keagan helemaal onderaan de ladder en moet zijn positie weten te bemachtigen.

VIB: very important baby

Keagan heeft een troef in handen bij zijn positiespel. Hij kan de nieuwe baby ‘gebruiken’ om zijn plek te veroveren. Baby’s zijn een soort VIP-pas bij berberapen: hoe dichter in de buurt van moeder en kind, hoe meer je mag. Door vriendjes te worden met moeder Saïda kan Keagan ook credits opbouwen bij de andere dieren.

De ervaring leert dat berberapen goed in staat zijn om nieuwkomers in de groep op te nemen en naar verwachting zal de introductie van Keagan zonder veel ophef verlopen.

Update: Berberaap Keagan wordt dinsdag 7 juni geïntroduceerd. Deze dag zal het berberapengebied niet toegankelijk zijn voor publiek.