Intro

Tijdens het pinksterweekend is het gezellig in Apenheul. Geniet van het voorjaar en bezoek de pasgeboren aapjes van wel héél dichtbij. In het doodshoofdapengebied kom je bovendien nog meer te weten over het gedrag en de voeding van apen.

Geboortegolf

Bij de doodshoofdapen is de geboortegolf in volle gang. Er zijn al vijf doodshoofdaapjes geboren en dat worden er steeds meer! We verwachten dit seizoen zo’n 20-25 baby’s bij deze nieuwsgierige apen. In het bos loop jíj los tussen deze apen en ontmoet je de pasgeboren baby’s van dichtbij.

Infotafels

Bij de infotafels in het doodshoofdapengebied vertellen onze gidsen op 26, 27 en 28 mei tussen 11.00 en 14.30 uur van alles over het gedrag van apen. Apen ‘praten’ ook met elkaar. Natuurlijk door geluid te maken, maar ook door mimiek, lichaamshouding en geurmarkeringen. Kun jij de geuren van doodshoofdaapjes herkennen?

Op deze dagen vertellen de gidsen ook over de voeding van apen. Wist je bijvoorbeeld dat de doodshoofdaapjes een speciaal dieet krijgen tijdens hun zwangerschap?

Lees meer

Bij de infotafel mag je zelf een gerecht samenstellen waarvan jij denkt dat het gezond en lekker is voor de apen. Ben jij een potentiële apenverzorger?

Voederpresentaties

Dagelijks kun je, net als altijd, de voederpresentaties bezoeken. Mis ze vooral niet - voor velen is het een hoogtepunt van een bezoek aan Apenheul. Ontmoet bijvoorbeeld Jambo en het jonge grut tijdens de voederpresentatie bij de gorilla's. Nu de baby’s van vorig jaar peuters worden zijn ze nog leuker en speelser!