Intro

De lente is begonnen, in Apenheul zijn de apen weer los en het Paasweekend staat voor de deur. Dit weekend (van 7 t/m 9 april) hebben we daarom leuke activiteiten in het park.

Lees meer

Dagelijks kun je, net als altijd, onze voederpresentaties bezoeken. Mis ze niet! Voor velen is het een hoogtepunt van een bezoek aan Apenheul. Ontmoet bijvoorbeeld de groep gorilla’s en het jonge grut tijdens de gorilla voederpresentatie. Nu de baby’s van vorig jaar peuters zijn, zijn ze nog leuker en speelser!

Bezoek de infotafels

Op 7, 8 en 9 april staan er van 11.00 tot 14.30 uur infotafels aan het einde van het doodshoofdapengebied. Gidsen vertellen over het gedrag van apen. Je ontdekt er hoe apen met elkaar 'praten' door middel van geluid, mimiek, lichaamshouding en geurmarkeringen.

Bij de infotafels leer je ook van alles over voeding van apen. Je mag zelf een gerecht samenstellen waarvan jij denkt dat het gezond en lekker is voor de apen. Ben jij een potentiële apenverzorger?

Paasactiviteiten

Op eerste en tweede paasdag (8 en 9 april) hebben we extra paasactiviteiten. Bij de Dajak Farm (naast restaurant De Luiaard) vertellen onze gidsen van 12.00 tot 15.00 uur hoe vogels hun nestje maken en de verschillen daartussen. Uiteraard zijn er ook eieren in alle soorten en maten.

De Vogelbescherming stelt nestkasten beschikbaar om te laten zien welke kastjes je in je tuin kunt hangen om vogels een nestplaats te bieden.