Intro

Orang-oetan Josje en haar zoon Kesatu zijn dinsdagochtend op transport gegaan naar een Israëlische dierentuin. Door de komst van orang-oetanman Kevin en een aantal geboortes de afgelopen jaren is het aantal orang-oetans te groot geworden voor het verblijf in Apenheul. Met het vertrek van Josje en Kesatu hebben de andere orang-oetans weer meer ruimte gekregen.

Persoonlijk gebracht

Eén van de dierverzorgers uit Apenheul reist mee met Josje en Kesatu. Hij zal de verhuizing in goede banen leiden en de orang-oetans persoonlijk overdragen aan de dierverzorgers in Israël.

Orang-oetan dates

Josje kwam 15 jaar geleden op 9-jarige leeftijd naar Apenheul. Josje is graag op haarzelf en zoekt zelden contact met andere orang-oetans. Versierpogingen van voormalige orang-oetanmannen Karl en Tom liepen dan ook op niets uit. Met de huidige man Amos had ze wel een klik. In 2011 werd ze zwanger en negen maanden later kreeg ze Kesatu.

Wispelturig

Sinds de geboorte van Kesatu heeft Josje meer zelfvertrouwen gekregen, maar ze zoekt nog steeds weinig contact met andere orang-oetans. Josje heeft een wispelturig karakter en zet de dierverzorgers vaak op het verkeerde been.

De orang-oetanverzorger uit Apenheul zal de dierverzorgers in Israël uitgebreid bijpraten over de karaktertrekken van Josje en haar zoon. We vertrouwen erop dat ze zich daar snel thuis zullen voelen.