Intro

Op woensdag 2 december mochten wij een orang-oetanbaby verwelkomen. De laatste orang-oetan werd geboren in 2011, we keken daarom erg uit naar deze geboorte. Moeder Wattana is ’s ochtends bevallen, onder toeziend oog van de verzorgers. Ze ligt regelmatig samen met haar kindje te rusten onder een laken.

Stemmingswisselingen

De verzorgers wisten al vrij snel dat moeder Wattana zwanger was. Net zoals dat bij mensen het geval is, had zij soms last van stemmingswisselingen. Ze kon af en toe behoorlijk chagrijnig zijn. Een zwangerschapstest wees toen  uit zij daadwerkelijk zwanger was.

Uitstekende moeder

Wattana is in 2008 naar Apenheul gekomen voor een moederschapscursus: zij mocht de kunst afkijken bij supermoeder Sandy. Na de geboorte van Kawan in 2010 heeft Wattana laten zien dat ze een uitstekende moeder is. De verzorgers verwachten ook nu weer een ontspannen moeder die geniet van haar kind. Voor grote broer Kawan zal dat misschien anders zijn.  Hij is een echt moederskindje die nog relatief veel aan zijn moeder hangt. Dat zal even wennen worden!