Intro

Het duurt wel 18 jaar voordat wij mensen van onze kinderen verwachten dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Dat is voor de in de lente geboren apenkinderen  in Apenheul behoorlijk anders!

Lees meer

De vijf ringstaartmaki’s zijn met hun ‘rijpe’  leeftijd van 5 maanden al behoorlijk zelfstandig. Met een half jaar moeten ze op eigen benen staan en stuurt moeder ze weg als ze op haar rug  klimmen. Ze zijn dan ook al bijna net zo groot als hun moeders. Je pikt ze er alsnog gemakkelijk tussenuit, ze zijn namelijk nog speels en stoeien veel.

Net zoals mensen

Bij de doodshoofdapen geldt: hoe meer ervaren de moeder, hoe zelfstandiger het kind, net zoals bij mensen. Net zo herkenbaar is het gedrag van de één jaar oudere broers en zussen. Die nemen hun babybroer of –zusje graag mee op hun rug, terwijl ze bijna even groot zijn. Dit levert spannende taferelen op als ze over de touwen rennen. Je houdt als toeschouwer je hart vast. Gelukkig gaat het altijd goed!

Loslaten

De in juni geboren  rode brulaap gaat ook al op ontdekkingstocht, lekker  met zijn oudere broer mee. Klemde hij zich in het begin nog angstvallig met zijn staart aan mama vast, sinds vorige week durft hij los te laten en gebruikt hij zijn staart om aan takken te hangen en gekke capriolen te maken.