Intro

Per 1 januari 2017 is Olaf Prinsen de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Apenheul. Hij volgt hiermee voormalig voorzitter Cors Hage op, die na 12 jaar zittingstermijn afscheid neemt van de Raad.

Gevraagd

We hebben de voormalig wethouder van de gemeente Apeldoorn zelf benaderd voor de functie. Prinsen was meteen positief. “Als geboren en getogen Apeldoorner heb ik altijd een band met Apenheul gehad. Als bijbaantje maakte ik bij de ingang van Park Berg & Bos foto’s van de bezoekers. Ik woon nu heel dichtbij het park, dus ik zal er straks regelmatig te vinden zijn met mijn zoontje."

"Naast mijn huidige werkzaamheden wil ik niet teveel andere dingen doen, maar voor Apenheul maak ik graag een uitzondering. Ik vind het een prachtig park en de missie spreekt me aan. Het voelt goed om dit te doen.”

Eerste taak

De Raad van Toezicht ziet toe op de strategie en financiën van Stichting Apenheul. Olaf Prinsen is nu onder meer betrokken bij de aanstelling van de nieuwe directeur van Apenheul, vanwege het vertrek van voormalig directeur Coen de Ruiter in december 2016. “Meteen een mooie taak om mee te beginnen”, aldus Prinsen.

Andere werkzaamheden

Behalve voorzitter van onze Raad van Toezicht is Olaf Prinsen in het dagelijks leven directeur van de NVRD (Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement). Met zijn werk bij Apenheul kiest hij opnieuw voor een functie bij een organisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan.