Intro

We hebben een nieuwe bewoonster in Apenheul: l’Hoest meerkat Moyo. We zijn erg blij met haar komst, want Moyo gaat mannetje Moto gezelschap houden. Hij kwam vorig jaar, na het overlijden van l‘Hoest meerkat Kim in 2016 alleen te zitten.

Eiland delen

De l’Hoest meerkatten leven in Apenheul op hetzelfde eiland als de gorilla’s en de huzaarapen. Voor Moyo is dit een geheel nieuwe ervaring. De afgelopen weken heeft ze daarom de tijd gekregen om rustig te wennen aan het grote eiland en de andere dieren. Daarbij krijgt ze goede steun van de ervaren man Moto. Hij neemt haar mee op sleeptouw en springt waar nodig voor haar in de bres. Bijvoorbeeld als de gorilla’s haar uitdagen voor een spelletje, wat ze soms nog best spannend vindt.

Bijdehand

In Apenheul proberen we - waar het kan - meerdere apensoorten in hetzelfde verblijf te huisvesten. Voor de dieren is dit een leuke afwisseling en voor de bezoekers natuurlijk ook. De combinatie l’Hoest meerkatten en gorilla’s zorgt voor de nodige interactie. Hoewel Moyo nog moet wennen aan de speelse gorilla’s, deinst Moto niet voor ze terug. Gorillaman Jambo mag dan bijna 30 keer zo zwaar zijn als hij; Moto vindt het een uitdaging om af en toe een hapje eten van hem te pikken.

Kom jij Moyo en Moto snel bewonderen?!