Intro

Apenheul zal in oktober 2017 samen met Sawadee een bijzondere ecoreis naar Madagaskar verzorgen. Tijdens de 20-daagse reis wordt onder andere het Sahamalaza National Park bezocht, waar de ernstig bedreigde blauwoogmaki leeft. Een unieke beleving, die niet veel mensen kunnen ervaren. Onze bioloog Thomas Bionda zal meereizen en een deel van de reis begeleiden.

Veel interesse

Enkele weken geleden kondigden we al aan dat we samen met Matoke Tours ecoreizen organiseren naar Madagaskar en ons natuurbehoudproject daar. Inmiddels zijn de 22-daagse reizen in september 2017 - op 2 plaatsen na - volgeboekt. En voor de 17-daagse reis in juni 2017 is nog plek voor 6 personen. De reis van Sawadee, die van 8 t/m 27 oktober 2017 plaats zal vinden, mogen we aan deze reizen toevoegen en wordt dus de vierde reis naar ons project.

Bioloog Apenheul reist mee

Thomas Bionda, sinds 2012 als bioloog werkzaam bij Apenheul, zal 10 dagen van de Sawadee reis in oktober begeleiden. 

Lees meer

Daarmee gaat er een schat aan kennis over de halfapen op Madagaskar en het natuurbehoudproject in Sahamalaza mee. Tijdens de reis zal Thomas zijn kennis delen met alle reizigers en hen ook begeleiden tijdens het bezoek aan het blauwoogmaki-project op Sahamalaza.

Natuurbescherming

We zijn trots dat we de ecoreizen mogen organiseren naar Madagaskar. Met dank aan deze ecoreizen creëren we een extra bron van inkomsten voor de lokale bevolking in het Sahamalaza National Park, zodat zij geen bos  hoeft te kappen of op dieren hoeft te jagen. Zo helpen we de dieren in het park beschermen, waaronder de ernstig bedreigde blauwoogmaki.
Meer over het blauwoogmaki-project >>