Intro

Sinds kort woont er een nieuwe doodshoofdapen-fokman in Apenheul. De tienjarige jongeman heet Ahmik en komt uit een dierentuin in Engeland. Het is de bedoeling dat Ahmik voor gezonde nakomelingen bij de doodshoofdapen gaat zorgen.

10 op een rij

De dierverzorgers hebben Ahmik inmiddels bij de vrouwen in de groep geïntroduceerd. Daar is het paarseizoen nu in volle gang. De dierverzorgers hebben Ahmik nog niet zien paren, maar hij toont al wel veel interesse in de dames. Dat biedt goede hoop! Ahmik hoeft het overigens niet helemaal alleen te doen. Er leeft namelijk nog een tweede fokman in Apenheul, Nacho. Hij zorgde afgelopen seizoen voor maar liefst 10 gezonde doodshoofdapenbaby’s. Ook nu hebben de dierverzorgers hem alweer zien paren met de vrouwen. We hopen op veel gezonde kleintjes in het voorjaar van 2018!

Bodyuilders

Nu het paarseizoen bij de doodshoofdapen is aangebroken, zijn Ahmik en Nacho allebei enorm gegroeid onder invloed van hun hormonen. Rondom de paartijd slaan de mannen extra vocht op tussen hun spieren, vooral rondom hun schouders. Het zijn nu een soort kleine bodybuilders! Ook geven de mannen een heel sterke geur af. Dit vinden de vrouwtjes erg aantrekkelijk. De komende tijd mogen Ahmik en Nacho nog even genieten van al die vrouwelijke aandacht. Als het paarseizoen achter de rug is, hebben de mannen namelijk niet veel te vertellen in de groep. Ze zullen dan vooral met elkaar optrekken.

Op dit moment is Apenheul gesloten voor bezoekers. Vanaf 30 maart openen we onze deuren weer. In de tussentijd zijn we wél open voor (zakelijke) congressen en evenementen. Klik hier voor meer informatie.