Intro

De vruchtbare periode in Apenheul is nog niet voorbij: afgelopen maand mochten de witschoudercapucijnapen twee baby’tjes verwelkomen. De laatste van de twee is op 18 augustus geboren.

Lees meer

Ook de brulapenfamilie is afgelopen week uitgebreid. Moeder Balda beviel 14 augustus op klaarlichte dag, midden op het eiland. Het was een verrassing voor de dierverzorgers. Zij wisten niet dat Balda zwanger was.

Toro

Witschoudercapucijnaap Oemi is donderdagochtend in de vroegte bevallen. Grappig detail is dat Oemi’s oudere dochter Arica drie weken geleden beviel van een kleintje. Van Arica’s baby hebben de dierverzorgers inmiddels kunnen vaststellen dat het een mannetje is. Hij heeft de naam Toro gekregen. Wat het geslacht is van Oemi’s nieuwste aanwinst, is nog niet bekend.

Goede moeder

De moeder krijgt de nodige tijd om bij te komen van de bevalling. Met 23 jaar is ze al op aardige leeftijd. Ondanks het feit dat Oemi maar één armpje heeft is ze volgens de verzorgers een fantastische moeder. Ze heeft meerdere kinderen grootgebracht en heeft haar eigen manier gevonden om haar handicap te compenseren. Ze verloor haar arm al toen ze jong was.