Intro

Bewegen is leuk en gezond. Om die boodschap mee te geven aan alle kinderen van Apeldoorn hebben Apenheul, Junior Lifestyle en JOGG Apeldoorn de handen ineen geslagen. Samen maakten ze een inspirerend lesboek met de titel Apentrots.

Volgens de samenstellers van het lesboek kunnen kinderen nog heel veel van apen leren als het gaat om bewegen en gezond eten. Zo eten apen veel groenten en zijn ze veel in beweging.

Lees meer

Het lesboek is speciaal gemaakt voor leerlingen van groep 6. In het lesboek staan allerlei leuke en leerzame oefeningen m.b.t. bewegen en gezond leven. Na een korte serie lessen op school, krijgen de kinderen en de leerkracht de laatste les in Apenheul. Die les bestaat uit een rondleiding en praktijkopdrachten. Als deze opdrachten zijn voltooid, krijgen alle kinderen een diploma.

Uitnodiging voor leerkrachten

Op woensdag 7 september om 15.00 uur wordt Apentrots officieel gepresenteerd in De St@art bij Apenheul. Directie en leerkrachten van basisscholen in Apeldoorn zijn uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen.

Lees meer

Gedragspsycholoog Patrick van Veen zal deze middag toelichting geven over apen en hun gedrag. Hij zal daarbij ingaan op zijn onderzoek waarom kinderen pesten, spelen en plagen. Aanmelden voor deze informatiemiddag kan via deze link.

Apeldoorn campagne

Apenheul heeft de samenwerking rond dit lesboek geïnitieerd als onderdeel van de ‘Apeldoorn campagne’: een campagne gericht op het bestendigen van de vriendschapsband tussen Apenheul en inwoners van de gemeente Apeldoorn. Dit lesboek wordt daarom gratis aangeboden aan alle basisscholen in Apeldoorn.