Intro

Meldden we enige tijd geleden nog dat er 2 berberapen waren geboren, inmiddels zijn het er wel 6! Het is leuk om te zien hoe goed de prinsjes en prinsesjes behandeld worden. Baby’s geven namelijk status bij de berberapen, dus iedereen wil ze vasthouden en vlooien.

4 capibara’s

En bij de capibara’s zijn binnen 1 week 4 kleintjes geboren! Deze knaagdieren delen hun verblijf met de slingerapen. Die snappen niet zo goed dat je niet heel wild kunt spelen met de kleintjes.

Vreemde witte vlekjes

Maar we hebben nog meer geboortenieuws. Allereerst is er een rode brulaap geboren. Die kun je van dichtbij bekijken op het Apenboompad. En heel bijzonder, er is ook een poedoekalfje geboren. Chileense poedoes zijn een soort dwerghertjes, ze delen hun verblijf met de wolapen.

Lees meer

Bij de geboorte hebben poedoes witte vlekjes. Dat vonden de wolapen in het begin en beetje vreemd. Inmiddels zijn ze eraan gewend, en zitten ze vredig op het wolapeneiland.

Eieren

Tot slot heeft een van onze groenvleugelara’s eieren gelegd, ze zit er druk op te broeden. Binnenkort hopen we dus ook een arakuiken te verwelkomen!