Intro

Moeders worden tijdens Moederdag, op 13 mei 2012, in het zonnetje gezet in Apenheul. Zij kunnen meedoen met de Apenmoedertest en daarmee de titel ‘SuperMoeder’ verdienen.

Lees meer

Met de Apenmoedertest ontdekken moeders doormiddel van een paar leuke vragen wat voor een apenmoeder zij zijn. Zijn ze zorgzaam en zien ze hun kinderen het liefst zo laat mogelijk het huis uit gaan, net als orang-oetan Sandy? Of mogen de kinderen regelmatig spelen bij de oppas, net als bij doodshoofdaapje Tjonge?

SuperMoeder button

Voor kinderen is er ook van alles te doen. Natuurlijk is het al heel leuk om te ontdekken wat voor een aap je moeder is. Maar ze mogen ook een cadeautje maken voor hun moeder of oma: een speciale button van de aap waar moeder of oma op lijkt, met de titel ‘SuperMoeder’.

Apenmoeders

Tijdens de Apenmoedertest en het maken van de buttons vertellen de gidsen van alles over de verschillen tussen apenmoeders. Ontdek hoe de moedertaken geregeld zijn bij de gorilla’s. Of waarom katta-vaders niets te vertellen hebben bij het opvoeden van hun kinderen. Slinger naar Apenheul en ontdek het zelf tijdens Moederdag!