Intro

In 2015 hebben we met dank aan heel veel bezoekers en seizoenkaarthouders ruim € 40.000,- kunnen doneren aan het Mbeli Bai project in de Republiek Congo. Daarmee kan onderzoek gedaan worden naar gorilla’s en kan hun leefgebied beschermd worden. Milou Groenenberg en Marie Manguette, beiden nauw betrokken bij het project, zullen op woensdagavond 21 december een lezing houden en vertellen hoe het nu met de gorilla’s gaat.

Bestel hier je tickets voor € 2,50 p.p.

Programma

Het programma op 21 december start om 19.00 uur in De St@art van Apenheul. Daar staat koffie, thee en iets lekkers klaar voor alle aanwezigen. Om 19.30 uur zullen Milou en Marie hun lezing starten en alles vertellen over het project en de gorilla’s in het wild. Bovendien vertellen ze iets wat er met de donatie van € 40.000,- die in 2015 werd gedaan met dank aan alle bezoekers en seizoenkaarthouders van Apenheul. Omstreeks 21.00 uur is het programma afgelopen.

Tickets

Kaartjes zijn voor € 2,50 te koop in onze webwinkel. Op vertoon van je e-ticket krijg je toegang tot De St@art, een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers en mag je de lezing bijwonen. 100% van de inkomsten gaan naar het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Sprekers

Marie Manguette begon in 2011 als onderzoeksassistent en werd in 2012 manager van het Mbeli Bai project. In 2014 startte ze haar promotieonderzoek over de gorilla’s in Mbeli Bai. Milou Groenenberg nam in 2015 haar werk als manager over. Zij woont inmiddels ook in Mbeli Bai.

Mbeli Bai-project

Het gaat slecht met de wilde laaglandgorilla’s. Sinds de jaren ’90 is het aantal in de Republiek Congo, Kameroen en de Centraal-Afrikaanse Republiek van 250.000 naar 100.000 gedaald. Dat aantal lijkt misschien nog heel veel, maar gorilla’s planten zich langzaam voort. Daarom kost het veel tijd voordat hun aantal herstelt. Onder gunstige omstandigheden zouden ze daar wel 75 jaar voor nodig hebben. Die tijd krijgen gorilla’s helaas niet. Als er niets verandert blijven er in de toekomst geen gorilla’s meer over.