Intro

In oktober hebben meer dan 100 basisschoolleerlingen van groepen 6 uit de gemeente Apeldoorn het Apentrots-diploma gehaald. Zij hebben alle lessen op school én in Apenheul gevolgd en hebben daarmee het lesprogramma Apentrots succesvol doorlopen.

Apen als inspiratiebron

Onlangs lanceerde Apenheul in samenwerking met JOGG Apeldoorn en Junior Lifestyle het lesprogramma Apentrots. Met het programma willen de samenwerkende partijen kinderen laten zien dat bewegen leuk is en dat gezond én lekker eten heel goed samen gaan. Apen zijn de inspiratiebron voor dit lesboek. Volgens de makers kunnen kinderen veel van apen leren als het om bewegen en gezond eten gaat.

Apenheul-bezoek

De leerlingen van PCBO De Ploeg kwamen als eerste naar Apenheul op bezoek. Zij hebben de eerste drie lessen op school gevolgd. De vierde en laatste les kregen zij in Apenheul. Deze les bestaat uit een slingertocht door het apenpark, waarbij de leerlingen d.m.v. het spotten van de apen leren om meer te bewegen en gezonder te eten. Alle leerlingen ontvingen aansluitend hun Apentrots-diploma.

Omdat PCBO De Ploeg de eerste school is met een Apentrots-diploma, kregen ze ook nog een gezonde lunch namens Apenheul, een bidon namens JOGG Apeldoorn en een gymles namens Bounz Apeldoorn aangeboden. Inmiddels hebben meer dan 30 basisscholen de gratis lesboeken opgehaald.