Intro

Op dinsdag 31 juli is het laatste doodshoofdaapje van dit seizoen geboren. Dit jaar zijn er maar liefst 30 gezonde baby’s ter wereld gekomen en daarmee bestaat de groep doodshoofdapen van Apenheul nu uit 142 apen.

Sterre
Doodshoofdaapje Sterre was de hekkensluiter. Zij beviel als laatste van een kleintje. Extra bijzonder, want Sterre heeft tot nu toe alleen maar pech gehad met haar bevallingen. We zijn dus erg trots dat het nu goed gaat.
Vaderschapstest?
De vader van het pasgeboren doodshoofdaapje is Bink. Samen met zijn maatje Toby kwam hij vorige winter naar Apenheul om de plek van fokman in te nemen. De grote groep doodshoofdaapjes wordt in de winter in tweeën opgesplitst en binnen gehuisvest. Iedere groep krijgt zijn eigen fokman. Zo weten we precies van welke baby’s wie de vader is. Een vaderschapstest is dus niet nodig.
Leuke om te weten
We zijn natuurlijk apetrots en blij dat er elk jaar zoveel aapjes geboren worden. Niet voor niets hebben we de grootste groep doodshoofdaapjes van alle dierentuinen ter wereld! Alle baby’s worden eind van de lente/ begin van de zomer geboren. Dat gebeurt gewoon in het apenbos van Apenheul. De kersverse moeders en hun pasgeboren baby’s zijn dus al direct te zien voor bezoekers.