Intro

Hoera, orang-oetan Samboja is op 19 oktober bevallen van een gezonde dochter. En dat mag gevierd worden! Daarom organiseren we op vrijdag 27 oktober een speciaal kraamfeest in Apenheul.

Wat is er allemaal te doen?
  • Tussen 10.00 en 16.00 uur trakteren we alle bezoekers op beschuit met muisjes bij horecagelegenheid Sandy’s Corner (met dank aan Bolletje en onze gidsen). Dit is vlakbij het verblijf van de orang-oetans waar je Samboja en haar kind kunt bewonderen.
  • Om 13.00 en 15.00 uur geven de dierverzorgers een speciale presentatie die natuurlijk helemaal in het teken staat van de kleine. De presentaties worden verzorgd op de vaste presentatieplek bij de orang-oetans.
  • Kinderen kunnen speciale orang-oetanbuttons maken bij Sandy’s Corner. De opbrengst hiervan gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds en komt ten goede aan de bescherming van de orang-oetans in het wild. 

 

Kraamcadeau

Vind je het leuk om bij te dragen aan een kraamcadeau voor Samboja en haar baby? Bij Sandy’s Corner staat een speciale donatiebus. Hierin kun je een bedrag doneren dat we gebruiken om een speciale puzzel voor de orang-oetans te kopen. Het bedrag dat overblijft gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds. Dit gebruiken we voor het ‘Kinabatangan-project’ waarmee we de orang-oetans in het wild beschermen. De soortgenootjes van Samboja en haar kind worden in het wild namelijk met uitsterven bedreigd. 

Goed om te weten

Kersverse moeder Samboja is erg beschermend en houdt haar kleintje dichtbij zich. Hierdoor kan het zijn dat de baby soms wat minder goed zichtbaar is.