Intro

In het bijzijn van zo’n 200 roodharigen heeft orang-oetan Amos zijn vernieuwde gebied geopend. Het was zijn eerste koninklijke handeling. Sinds het overlijden van zijn voorganger heeft Amos zich ontwikkeld tot een indrukwekkende vorst, met armen als bielsen, wangplaten die groeien en een mooie, rode baard.

Roodharigendag

Een nieuwe koning en een vernieuwd orang-oetan gebied waren voor ons redenen om een feestje te geven op Koningsdag. Honderden roodharigen hebben op deze dag Apenheul gratis bezocht en mede-roodharige Amos ontmoet. Voor vrienden van Redhead Days was er bovendien de gelegenheid om de opening van het orang-oetan gebied bij te wonen.

Bekijk het filmpje >>

Plankenkoorts

Amos had enige plankenkoorts. Hij moest aangemoedigd worden om naar buiten te komen, maar werd al snel bijgestaan door het vrouwtje Sandy en haar kinderen. En eigenzinnig als orang-oetans zijn onthulde Amos de enorme kroon niet. Behendig wurmde hij de wortelen van de kroon, zonder het laken eraf te trekken.

Meer dan 200 roodharigen hebben geduldig moeten wachten totdat alle wortelen opgepeuzeld waren. Koekhappen was er niets bij. Pas toen Amos klaar was met eten, onthulde hij zijn kroon en opende daarmee zijn vernieuwde gebied.

Orang-oetan weken

In het vernieuwde orang-oetan gebied zijn de dieren nu dichterbij dan ooit te zien. Kinderen kunnen er spelen en het is goed toeven bij de nieuwe loungeplek en het vernieuwde horecapunt Sandy’s Corner.

Nieuw in 2013 is de presentatie bij de orang-oetans. En tijdens de orang-oetan weken, van 27 april t/m 12 mei, zijn er in het gebied extra activiteiten voor kinderen.