Intro

Op donderdag 19 februari gaan we het gorilla-thema van afgelopen jaar feestelijk afsluiten. Met de actie ‘Knok voor gorilla’s’ hebben we samen met bedrijven, organisaties, onze gidsen en medewerkers ruim 40.000 euro opgehaald voor het Mbeli Bai project. Een project waarmee we de gorilla’s in het wild steunen.

Bijzondere gast

De onderzoeksleider van dit project, Thomas Breuer, komt speciaal vanuit Congo naar Apenheul om de cheque in ontvangst te nemen.

Tijdens deze bijzondere avond zal hij een aantal unieke verhalen over Mbeli Bai en de ruim 400 gorilla’s die er leven met ons delen.

Mbeli Bai

Afgelopen jaar stond geheel in het teken van de gorilla’s: niet alleen die in Apenheul maar ook die in het wild en om precies te zijn de laaglandgorilla's in Mbeli Bai. Al ruim 20 jaar worden daar ruim 400 gorilla’s gevolgd. Dat heeft unieke informatie opgeleverd die helpt om gorilla’s in het wild beter te beschermen.

Thomas Breuer vertelt ons meer over Mbeli Bai en iedereen kan dan dus meteen zien waar zijn of haar bijdrage voor gebruikt wordt. Daarnaast vertelt een van onze eigen gorillaverzorgers meer over de gorilla’s in Apenheul. Een mooie afsluiting van het ‘jaar van de gorilla’s’!

Programma

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

19.00 uur - Ontvangst in De St@art met koffie, thee en iets lekkers.
19.30 uur - Uitreiking cheque door Frank Rietkerk, zoölogisch directeur Apenheul en voorzitter Apenheul Natuurbehoudfonds.
19.40 uur - Presentatie Thomas Breuer, onderzoeksleider Mbeli Bai (let op: de presentatie wordt gegeven in het Engels).
20.10 uur -Lezing door Arun Idoe, gorillaverzorger Apenheul.
20.30 uur - Einde.

Kosten voor de avond bedragen € 5,- p.p. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van het e-ticket.

Koop hier je ticket voor de ‘Knok voor gorilla’s - grande finale'.