Intro
Onze vijftigjarige orang oetan, Karl, werd twee weken geleden ernstig ziek. De oude man kampte al lange tijd met gezondheidsproblemen. Vorige week maandag werd hij daarom verdoofd en onderzocht door de dierenarts.
Lees meer
Zij kon echter geen concrete oorzaak vinden. Het enige wat we konden doen was heel goed voor Karl zorgen en hopen dat hij op zou knappen. De afgelopen dagen is Karl wonderbaarlijk snel opgeknapt en krijgt alweer bezoek van ander orang oetans.
Lees meer

De dierverzorgers hadden niet verwacht dat Karl zo goed het weekend door zou komen. Maar dieren hebben ons vaker verrast. Karl voelt zich alweer stukken beter en is vooral 's morgens veel actiever. Ook reageert hij weer op zijn verzorgers, neemt zijn medicijnen en eet en drinkt redelijk.

Ziekenbezoek

Sandy en haar kinderen Dayang en Samboja mochten dinsdag op (zieken)bezoek bij Karl. Niet te lang, want de drukte van de jonge orang oetans kan Karl nog niet zo heel goed verdragen.

Lees meer
Desalniettemin had Karl genoeg energie om te paren met Sandy. Bijzonder, gezien zijn toestand. Los van de korte bezoekjes die Karl krijgt, zit hij nog wel apart van de andere orang oetans. Zo kunnen de dierverzorgers Karl goed in de gaten houden en weten ze zeker of hij zijn medicijnen neemt. Gezien het goede herstel van Karl zal het niet heel lang meer duren voordat hij weer hele dagen bij de andere orang oetans mag verblijven.