Intro

Leer op een andere manier kijken naar de apen en natuur in Apenheul tijdens onze junior fotoworkshop ‘aap voor je lens’. Speciaal voor kinderen van 7 t/m 16 jaar houden we een gave fotoworkshop op donderdag 18 augustus van 13.15 tot 17.00 uur.

Deze workshop is verplaatst naar woensdag 19 oktober 2016. Klik hier voor meer info.

Aap voor je lens

Een fotocamera is een prachtige manier om naar de dieren en de natuur te kijken. Natuurfotografen weten als geen ander hoe je een magisch moment kunt vastleggen. Voordat ze een goede foto maken verdiepen ze zich eerst in hun omgeving, het gedrag van de dieren en het seizoen. Samen met de natuurfotograaf, een gids en een leencamera speuren de kinderen tijdens de fotoworkshop door Apenheul naar onvergetelijke momenten.

Programma

De fotoworkshop start om 13.15 uur op een bijzondere locatie: middenin Apenheul in ons tentenkamp Kambizuri. Daar zal een natuurfotograaf van KidzKlix een korte presentatie geven van mooie natuurfoto’s om de kinderen warm te laten draaien voor de workshop. Vervolgens krijgen ze uitleg over de leencamera’s en mogen de kinderen een selfie maken, zodat de fotograaf weet welke kinderen welke foto's hebben gemaakt.

Daarna is het tijd om Apenheul in te gaan en de mooiste foto’s te maken van alles wat we tegenkomen. De fotograaf en aanwezige gids vertellen interessante dierenweetjes en leggen de kinderen uit hoe ze een spannende foto kunnen maken.

Lees meer

Na het fotorondje gaan de groepjes terug naar het tentenkamp en selecteert de natuurfotograaf de mooiste foto’s. Ondertussen mogen de kinderen plaatsnemen op de Bongo Bonde, waar een gorilla voederpresentatie gehouden wordt. Als de foto’s zijn geselecteerd, zal de fotograaf deze presenteren en mogen de kinderen de mooiste foto van de dag kiezen. De winnaar krijgt natuurlijk een prijs. Het programma is rond 17.00 uur afgelopen.

Kosten

De fotoworkshop kost € 22,50 voor kinderen van 7 t/m 16 jaar. Deze prijs is inclusief deelname aan de fotoworkshop, ontvangst en een pauze met limonade en iets lekkers, en het gebruik van een leencamera. De best gelukte foto’s zullen na de workshop beschikbaar gesteld worden aan de deelnemers. De maker van de allermooiste foto wint bovendien een leuk presentje.

De prijs van de fotoworkshop is exclusief entree voor Apenheul. Ben je geen seizoenkaarthouder, dan dien je dus apart een entreekaartje te kopen. Dat kan in onze webwinkel.

Let op! De workshop gaat alleen door bij minimaal 20 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers zal de workshop verplaatst worden naar de herfstvakantie.