Intro

Orang oetan Josje is op 1 november bevallen van haar eerste kindje. Het verbaast ons niets dat ze juist op de eerste dag van onze wintersluiting haar baby krijgt. Josje staat namelijk bekend om haar eigenzinnige karakter...

Lees meer

We wachten in spanning af hoe Josje het moederschap oppakt. Vooralsnog gedraagt Josje zich zoals het een echte orang oetan-moeder betaamt en daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

Bekijk hier het eerste filmpje van Josje en haar baby.

Op de valreep

Josje (19 jaar) heeft nog niet eerder een baby gekregen, terwijl ze al vanaf een leeftijd van 9 jaar geslachtsrijp is. Ze paarde wel met Karl – de hoogbejaarde 51-jarige orang oetan-man – maar het kwam niet tot een zwangerschap.

We hadden zelfs al plannen voor een verhuizing naar een andere dierentuin toen bleek dat Josje zwanger was. Niet van Karl, maar van de jonge adonis Amos (10 jaar), met wie ze een duidelijke klik heeft.

Naam

Het geslacht van de pasgeboren baby is nog niet gespot. Het kleintje zal dan ook pas later een naam krijgen. Je kunt moeder en kind vanaf 28 maart 2012 komen bewonderen, als Apenheul weer geopend is.

Update - 3 november

Het gaat uitstekend met Josje en haar eerste kind. Inmiddels is duidelijk geworden dat de kleine een mannetje is.

Tip! Schaf nu alvast je seizoenkaart 2012 aan via onze webwinkel. Tijdelijk kost de kaart maar € 25,-! Met de seizoenkaart kun je Josje en haar baby zo vaak je wilt bezoeken van 28 maart t/m 28 oktober 2012.

josjemetbaby.jpg