Intro

De wereldberoemde primatologe Jane Goodall geeft zaterdagavond 23 februari aanstaande een lezing in Apenheul. Zij leefde jaren tussen de chimpansees en deed daarbij baanbrekende ontdekkingen.

Signeersessie

Na afloop van de lezing is er gelegenheid Jane Goodall te ontmoeten tijdens een signeersessie. Aanvang is om 18.30 uur en entree kost € 15,-.

Ambassadeur

Momenteel staat Jane Goodall in de top tien van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze is VN-vredesambassadeur en reist 300 dagen per jaar de wereld over om te strijden voor de toekomst van onze bedreigde planeet.

Bedreigd

In 1977 richtte ze het Jane Goodall Instituut op, een non-profitorganisatie met 31 vestigingen over de hele wereld. In samenwerking met de lokale Afrikaanse bevolking werkt het instituut aan duurzame oplossingen voor de bedreigingen van de chimpansee. Iets dat noodzakelijk is, want de chimpansee wordt bedreigd met uitsterven.

Baanbrekend

Op 23 februari vertelt Jane Goodall anekdotes over haar leven met de chimpansees, de baanbrekende ontdekkingen die ze heeft gedaan en de noodzaak om Afrikaanse mensapen en andere soorten apen te beschermen. Ook zal ze verhalen over het werk van het Jane Goodall Instituut, zoals de opvang van weeschimpansees en het actieprogramma Roots & Shoots.

Praktische zaken

De lezing vindt plaats in het auditorium van De St@art in Apenheul in Apeldoorn. Bezoekers zijn, na aanmelding, welkom vanaf 18.30 uur. Kosten zijn 15 euro per persoon, inclusief koffie en thee bij binnenkomst. Aanmelden voor de lezing kan uitsluitend via www.janegoodall.nl.

Update: De lezing is uitverkocht. Er kunnen geen kaarten meer besteld worden.