Intro

Elke vrouw heeft er ervaring mee: stoere mannen die volledig instorten bij het eerste teken van een griepje of een druppeltje bloed.

Lees meer

Wat blijkt? Gorillaman Jambo is ook wat dat betreft nét een man. Want wat gebeurt er wanneer ze ziek, zwak of misselijk zijn? Juist, onder het kleinste wondje lijden ze zeer, en de hele wereld mag het weten: Ik ben zielig!

Zielig

Bezoekers van Apenheul weten niet wat ze zien. De doorgaans toch zeer intimiderende zilverrug Jambo kijkt zielig en meelijwekkend om zich heen. Afgelopen week is Jambo gewond geraakt aan zijn knieholte.

Hoewel een volledig herstel is voorspeld, laat de gorillaleider  tot het zover is duidelijk merken dat hij gewond is. Hij strompelt alsof zijn been gebroken is. Ook verwaarloost hij zijn taken als leider. Hij is meer bezig met zijn wond dan met het welzijn van de groep.

Medelijden

Wat dat betreft Is Jambo dus net een échte vader. Ook hij wordt gereduceerd tot een hoopje ellende bij een snee(tje)  en rekent erop dat de vrouwen hem verwennen. Die hebben doorgaans net zoveel medelijden als mensenvrouwen en besteden er weinig aandacht aan.

Voor de nieuwsgierigen naar '‘s werelds zieligste gorilla’: tijdens de gorilla voederpresentatie is hij duidelijk te zien, dagelijks om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Wel snel zijn, Jambo is al een beetje opgeknapt.