Intro

Op zondagochtend 4 oktober hebben bijna 80 kinderen de kou en mist getrotseerd om geld in te zamelen voor de kritiek bedreigde blauwoogmaki. Zij hebben, middenin Apenheul, een uur lang gedanst en lieten zich daarvoor sponsoren. En ze hebben zich niet voor niets in het zweet gewerkt, want samen hebben ze € 4.133,05 opgehaald.

Hoger bedrag

Het ingezamelde bedrag was veel hoger dan we van te voren hadden gedacht. Er waren veel kinderen die erg hun best hadden gedaan voor de mooie blauwoogmaki’s, die zonder ingrijpen al binnen 11 jaar uitgestorven kunnen zijn. Het kind dat het meeste had ingezameld won een VIP-pakket en mocht onder andere de blauwoogmaki’s voeren. Mees Neyendorff eindigde op de eerste plek met een bedrag van wel € 230,05! 

Sponsors

Met behulp van sponsors waren de kosten van het event minimaal, Nieuwenhuis verzorgde belangeloos alle benodigde geluidsapparatuur. En dankzij gulle sponsor Hollander Techniek mocht er aan het ingezamelde bedrag nog eens € 3.000,- worden toegevoegd. In totaal gaat er nu € 7.133,05 naar het Sahamalaza project. Doel van dit project is onder andere bescherming van de laatste stukken bos op Madagaskar, de enige plek waar de blauwoogmaki en andere bedreigde halfapen in het wild leven.