Intro

Hoera, Apenheul heeft opnieuw het gouden Green Key certificaat behaald! Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame organisaties in de vrijetijdssector. Ieder jaar beoordeelt een speciale keurmeester al onze duurzame activiteiten. We zijn er trots op dat we na afloop van de laatste keuring opnieuw het hoogste niveau hebben behaald!

In onze genen

Duurzaam ondernemen zit in onze genen. Bezoek je Apenheul, dan zie je dat door het hele park terug: groot en klein, zichtbaar en onzichtbaar. Zo is onze evenementenlocatie De St@art CO2-neutraal en is onze dienstparkeerplaats overdekt met zonnepanelen. Hebben we hout nodig, dan kiezen we voor FSC-hout. Bij onze horecapunten verkopen we zoveel mogelijk Fair Trade, biologische en lokale producten. En we kiezen voor groene stroom en groen gas. Natuurlijk is er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom blijven we ons ontwikkelen en kijken we continu naar nieuwe, duurzame initiatieven en middelen.

Betrokkenheid

We kijken overigens niet alleen naar onszelf, maar ook naar de omgeving om ons heen. Dichtbij én ver weg. Over de hele wereld zetten we ons in voor natuurbehoud. We werken mee aan projecten om de apen en hun leefgebied in het wild te beschermen. Maar ook dichtbij willen we graag het goede voorbeeld geven en je inspireren je in te zetten voor een betere wereld. Wist je bijvoorbeeld dat we een educatief lesprogramma over gezonde voeding hebben ontwikkeld, dat veel scholen inmiddels gebruiken? Of dat je in onze souvenirshop leuke spulletjes kunt kopen van gerecyclede tassen? Zo proberen we ons steentje bij te dragen en hopen we dat jij dit ook gaat doen!