Intro

Feest in Apenheul: er is een tweeling bij de gouden leeuwapen geboren! De twee kleintjes, Miska en Munay, zijn direct voor bezoekers te zien. Ze zitten nog veilig vastgeklampt aan hun vader of moeder. Hoewel het dwergapen zijn, zul je ze waarschijnlijk niet snel missen. Hun goudoranje kleur valt namelijk goed op tussen al het groen!

Gouden koppel

De ouders van de tweeling, Frio en Feia, verhuisden in de zomer van 2015 naar Apenheul. Voor hen is het de eerste keer dat ze vader en moeder zijn geworden van een gezonde tweeling. Bij gouden leeuwapen is het overigens gebruikelijk dat ze tweelingen krijgen. De kinderen helpen hun ouders met de opvoeding van de kleintjes. De pasgeboren tweeling zal later dus een belangrijke rol gaan spelen bij het grootbrengen van hun - hopelijk - toekomstige broertjes en zusjes. 

Herintroductieprogramma

Gouden leeuwapen spelen een speciale rol in de geschiedenis van Apenheul. Zo hebben we samen met andere dierentuinen meegewerkt aan een project om gouden leeuwapen terug te zetten in het wild. Met succes: in het regenwoud van Brazilië lopen nakomelingen van gouden leeuwapen uit Apenheul rond! Verder helpen we mee om versnipperde stukken bos in Brazilië (het resultaat van de vele boskap) weer met elkaar te verbinden. Zo kunnen de gouden leeuwapen zich over een groter gebied verspreiden.