Intro

Gorilladame Kisiwa is deze week verhuisd naar Safaripark Beekse Bergen. Twee verzorgers zijn met haar meegegaan om de introductie met de andere drie gorilla’s daar in goede banen te leiden. De introductie is rustig en voorspoedig verlopen met de meegaande Kisiwa.

Chama blijft in Apenheul

Kisiwa werd in 1997 in Apenheul geboren. Ze is de dochter van voormalig leider Bongo en gorillavrouw Dalila. In de loop der jaren is ze zelf verschillende keren moeder geworden. Haar jongste kind is Chama. Zij blijft achter in Apenheul en wordt prima opgevangen door haar tante Gyasi (de zus van Kisiwa) en nichtje Tayari.

Gewone zaak

Kisiwa’s verhuizing heeft te maken met het fokprogramma voor gorilla’s waar Apenheul aan meewerkt.

Lees meer

Er was al langer de wens om de gorillagroep in Beekse Bergen uit te breiden met de komst van een vrouwtje uit Apenheul. De keuze is uiteindelijk op Kisiwa gevallen.

Beste keuze

Zo’n keuze maken we natuurlijk niet zomaar. We kijken goed naar de manier waarop een gorilla zich binnen de groep in Apenheul opstelt. Hoe gedraagt het dier zich? Wat voor karaktertrekken heeft het? Kisiwa is een vrij meegaande gorilla. Ze kan in Beekse Bergen hopelijk voor nageslacht zorgen en de rol van voorbeeldmoeder op zich nemen. We zijn benieuwd!