Intro

Je moet er even geduld voor hebben, want de inmiddels 3 weken oude sakibaby zit goed verstopt in de dikke vacht waar de witgezichtsaki’s bekend om staan. Het wachten is wél de moeite waard, want het is echt een lief gezicht.

Lees meer

In het wild leven de witgezichtsaki’s voornamelijk hoog in de bomen in het regenwoud. Hun vacht moet ze beschermen tegen tropische regenbuien en is daarom lekker dik. Zonder vacht blijft er maar weinig van over, slechts zo’n anderhalve kilo. Verder kunnen ze gigantische sprongen maken van wel 10 meter. Ze staan daarom ook wel bekend als de ‘vliegende aap’.

Goede buren

In Apenheul kom je de saki’s tegen op twee plekken: op het Apenboompad en naast het gibbon-eiland. De verzorgers typeren ze als goede buren, het zijn rustige apen die met veel soorten vredig kunnen samenleven.

Kijktip

Voor de baby moet je bij de saki’s  bij het gibbon-eiland zijn. Wie goed  kijkt kan altijd minstens een pootje of staartje ontdekken.  Een kijktip: bij de saki’s hebben de mannen een donkere vacht met een licht gezicht, en de vrouwen een peper-en-zoutkleurige vacht met een donker gezicht. De eerste weken zit het jong voornamelijk bij moeder verstopt.