Intro

We maken ons op voor de winter. Het is een hele uitdaging om de neusapen - die buiten Azië nergens anders ter wereld voorkomen - goed de winter door te laten komen.

Lees meer

Neusapen hebben een strikt dieet van blad dat bij voorkeur vers is. De meeste bomen in Nederland dragen echter geen blad meer. Fruitbedrijf ‘De Fruitschuur’ uit Gaanderen biedt daarom hulp.

Vers blad

‘De Fruitschuur’ kan de smaak van de neusapen wel waarderen. Onze dierverzorgers komen er al regelmatig langs om het blad van de frambozen- en braamstruiken te plukken.

Ook deze winter zijn zij van harte welkom bij het fruitbedrijf. Zo is er in de Hollandse kale winter ook vers blad beschikbaar voor de neusapen.

1.200 kilo

Om alle bladetende apen te voorzien van voldoende blad liggen onze vriezers vol met zo’n 1.200 kilo ingevroren blad. Het is in de zomerse avonduren geplukt en gestript door de vele medewerkers en vrijwilligers. Toch is niets beter dan vers blad.

Blad van framboos en braam is favoriet bij veel apen. Ook de neusapen slaan het Hollandse blad zeker niet af. Ze vinden het heerlijk.