Intro

Perfecte scherpte, prachtige compositie, een foto die een verhaal vertelt… Voor de geoefende fotograaf die zich verder wil ontwikkelen, geeft internationaal bekende natuurfotograaf Jan Vermeer graag tips & trucs prijs. Op zaterdag 8 oktober vindt weer een geheel verzorgde, fotoworkshop met Vermeer plaats tussen de apen.

Lees meer

Voor de amateur fotograaf die graag meer bekend wil raken met de mogelijkheden van fotografie kun je in Apenheul voor een speciale “instapcursus” terecht.

Deze workshop wordt aangeboden op zaterdag 10 september en wordt gegeven door fotografe én apenverzorgster Grietje Grootenhuis. Voor beide workshops biedt het dierenpark een prachtig decor en unieke oefenlocatie!

Workshop met Jan Vermeer

Jan Vermeer is een gepassioneerde, professionele fotograaf. Hij neemt de deelnemers een dag lang mee op 'expeditie' door Apenheul, een groene en natuurgetrouwe omgeving. Om deel te nemen aan deze workshop ben je al redelijk bekend met begrippen als diafragma, scherptediepte en sluitertijd.

Op deze dag komen zaken aan de orde als: compositie van bewegende dieren, anticiperen op een situatie, gedrag van de dieren, schaduw en het effect daarvan op bijvoorbeeld de gorilla's. Kleur en vorm zijn sterk bepalend in Vermeers beelden en vormen een sterke basis voor iedere foto.

Diafragma en sluitertijd

Ben je onzeker of je voldoende uit de voeten kunt met onderwerpen als diafragma, scherptediepte en sluitertijd? Of heb je nog niet voldoende beheersing van de technische aspecten van de camera? Voor de beginnende fotograaf is de instapcursus met fotografe Grietje Grootenhuis een must!

Lees meer

Zij is tevens dierverzorger in Apenheul en kent het park én de dieren als geen ander. Naast haar werk heeft ze een passie voor fotograferen en veel ervaring in dierenfotografie. Grootenhuis behandelt zaken als diafragma, sluitertijd en wat het handmatig instellen hiervan voor je foto’s kan doen. Daarnaast besteedt ze aandacht aan het verbeteren van compositie.

Inschrijven!

Deelnemen aan deze fotoworkshops is alleen mogelijk via voorinschrijving. Men kan zich individueel aanmelden, maar ook met meer. Deze bijzondere, compleet verzorgde dagen zijn inclusief koffie en lekkers, lunch, drankjes en een Apenheulseizoenkaart voor 2012. Je bezoekt de apen en je leert in een natuurlijke omgeving dieren fotograferen. De foto’s worden ter plekke besproken en voorzien van nuttige tips.

De workshop met Vermeer op 8 oktober bedraagt € 135,-- p.p.; de compleet verzorgde dag met Grootenhuis op 10 september wordt aangeboden voor € 100,- p.p.. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Apenheul, via tel.: 055 – 3575794, of via reserveringen@apenheul.nl.