Intro

Het was een flinke klus voor de gorillaverzorgers, maar ze zijn er uit: de derde en jongste gorillababy krijgt de naam Faraja! De naam was één van de 2.100 inzendingen in het kader van de namenwedstrijd die we samen met De Telegraaf hebben georganiseerd.

Lees meer

De 61-jarige Nathalie van Oosterhout is de gelukkige winnares. Zij heeft samen met haar twee dochters en een vriendin een Meet & Greet gewonnen met een gorillaverzorger.

'Ik had het echt niet verwacht, wat leuk zeg!', vertelt Nathalie enthousiast. 'Ik vond de naam heel mooi klinken. Het betekent in het Swahili vrij vertaald geborgenheid en troost. Dat is ook wat Apenheul doet, een toevluchtsoord bieden voor de apen', verklaart Nathalie haar keuze voor Faraja.

Lees meer

Ook de gorillaverzorgers zijn meteen voor de naam gevallen. De winnende naam, Faraja, klinkt mooi. Ook lijkt hij niet op een naam die we nu voor een van de gorilla's hebben en komt de naam ook niet voor in het Europese fokprogramma's voor gorilla's.

Lees meer

Bovendien past de betekenis helemaal bij het Apenheul-idee. Het is precies wat de oprichter Wim Mager voor de apen voor ogen had. Heul is oud-Nederlands voor schuilplaats of toevluchtsoord. Vandaar Apenheul.